Angelica Bengtsson under tävlingen i Sollentuna Foto: Bildbyrån

Oväder satte stopp för Angelica Bengtssons rekordjakt

Uppdaterad
Publicerad

Regnoväder över Sollentuna störde Angelica Bengtssons försök på de högre höjderna. Efter en rivning på 4,68 valde den 25-åriga stavhopperskan att avbyta hemmatävlingen.

Mot svagt motstånd gick Angelica Bengtsson in i stavtävlingen på 4,48 och klarade i första försöket.

Det innebar seger i tävlingen, och efter att ha stått över en höjd var det dags för 4,68 för Bengtsson. Men då svepte ett regnoväder in över GP-tävlingen i Sollentuna, som störde såpass mycket att den 25-åriga stavhoppstalangen valde att avbryta för kvällen.

Bengtsson befinner sig i sin livs form efter en lyckad halsmandeloperation och vann nyligen Diamond League-tävlingen i Rom på det svenska utomhusrekordet 4,76.

Lovisa Lindh spurtade hem årsbästa i regnet

Regnovädret var dock något som inte satte stopp för medeldistanslöperskan Lovisa Lindh. Hon vann 800-metersloppet i överlägsen stil på 2.01,79 – nytt årsbästa för Göteborgaren.

– Jag är jättenöjd. Jag trodde andra skulle utmana men var i princip själv hela vägen, säger Lovisa Lindh i SVT:s sändning.

27-åringen, som kommit tillbaka efter en stressfaktur i foten under 2018, känner att formen nu går i rätt riktning. Under kvällens lopp kunde ingen mäta sig mot Lindhs imponerande spurt. Hon är nu dryga sekunden från VM-kvalgränsen på 2.00,60.

”Jag har det där lilla extra nu”

– Det är stor skillnad mot förra året, jag känner att jag har det där lilla extra nu. Men synd att jag inte fick spurta tjej mot tjej i kväll, då hade jag pressat mig ytterligare.

Yolanda Ngarambe och Hanna Hermansson slutade trea respektive fyra i 800-metersloppet.

En annan svensk som imponerade i medeldistans i kväll var Andreas Almgren. Turebergs-löparen vann 1500 meter på nytt personligt rekord 3.39,68.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.