Khaddi Sagnia har tävlat flitigt och hoppat långt de senaste dagarna. Foto: TT

Sagnia ensam drottning på längdhoppstronen

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia har de fyra senaste dagarna visat upp en mäktig svit i längdhopp. Hon har hoppat 6,92, 6,93 och vann i dag SM i Borås på 6,81 i motvind.

– Jag är jättenöjd, otroligt glad efter urladdningen med 6,93 i går, lite chockad. Jag ville ha med mig guldet här i dag. Publiken och jag vill att det ska bli över sju meter och när jag blir mer stabil kommer det resultatet som vi vill ha, säger Sagnia till SVT Sport.

Det blev aldrig någon duell med supertalangen Maja Åskag utan Sagnia stod i särklass. Hennes segerhopp på 6,81 var dessutom i motvind 0,9 meter/sekund.

– Otroligt härligt att få till ett sådant hopp i slutet av tävlingen när jag hade lite energi. Det hoppet ska jag ta med mig, säger Sagnia.

Kaiza Karlén satte tonen direkt med 6,50 i första omgången, vilket räckte till ett silver.

Åskag nöjd efter mästerskapsframgångarna i sommar

Maja Åskag, 18, landade på Arlanda i måndags efter dubbla U20-VM-guld i Nairobi (några veckor innan dess vann hon dubbla U20-EM-guld) och fick i Borås med sig ett silver i tresteg från gårdagen och ett brons i längdhopp i dag när hon mötte den svenska senioreliten. Hennes bästa hopp mätte 6,48 och var tolv centimeter från personbästat.

– Det var jättekul att tävla i Sverige inför publik. Men det var en stor urladdning efter både Tallinn och Nairobi. Jag får vara nöjd, kan inte förvänta mig så mycket. Resultatmässigt vet jag att jag kan mer, säger Åskag som har en bakgrund som gymnast.

Sagnias senaste resultat:

26/8 6,92, Diamond League, Lausanne

28/8 6,93, kval SM, Borås (personrekord)

29/8 6,81, final SM, Borås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.