Khaddi Sangia har visat fin form i vinterns inomhustävlingar. Foto: TT.

Sagnia förbättrade sitt årsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia förbättrade sitt årsbästa i längdhopp inomhus från 6,67 till 6,72 i Karlsruhe. Hon slutade trea och hade bara världsmästaren och VM-tvåan framför sig.

– Khaddi har en väldigt fin acceleration in mot plankan men man ser att hon är lite ringrostig, säger Eurosports expert Peter Häggström. Sagnia har ett personrekord på 6,92.

Tävingen i Karlsruhe höll högsta klass. Längdhoppet vanns av VM-tvåan Maryna Bekh-Romanchuk på 6,92 före världsmästaren Malaika Mihambo på 6,83. Det har inte ens gått fyra månader sedan mästerskapet i Doha.

Hon gjorde 6,72 i sitt andra hopp. Med det fina resultatet i ryggen fick Sagnia inte alls till hoppningen efter andra omgången. Efter varje hopp var Sagnia framme till tränaren Katrin Klaup på läktaren för att få råd.

Vid en gala i Bochum blev Thobias Montler tvåa på 8,02. Han öppnade säsongen med att hoppa 8,10 i Malmö i söndags.

Juniorvärldsrekord i höjdhopp

I höjdhopp förbättrade ukrainskan Jaroslava Mahuchikh, 18, sitt juniorvärldsrekord (U20) på 2,01 från tidigare i månaden till 2,02 efter sanslös darr på ribban. Hon jublade efter att ribban till slut bestämt sig för att ligga kvar och sprang ut på banan och fick senare, efter misslyckade försök på 2,04, en bukett blommor.

Det var även ukrainskt inomhusrekord. Det kan ha varit kvällens gladaste vinnare.

På 800 meter hängde Andreas Kramer på marockanen Mostafa Smaili som vann på 1.46,38. Svensken stumnde rejält sista 70-80 meterna och slutade fyra på 1.48,71.

KLIPP: Khaddi Sagnia om starka relationen till tränaren (21 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.