Samuelsson tjugo poäng från bronset

Publicerad

Fredrik Samuelsson har stått för en fin sjukamp i Glasgow. Flera personliga rekord i enskilda grenar gav till slut ett nytt personligt rekord med 6121 poäng en ökning med drygt 100 poäng. Men svensken var inte nöjd efter tävlingen.
– Det hade kunnat bli svenskt rekord och medalj men nu blev det inte så, säger han.

Samuelsson hade medaljläge inför avslutande 1000 metersloppet, ett långsamt lopp gjorde att tävlingen slutade i stolpe ut för Samuelsson.

– Det gick alldeles långsamt från start, det sabbar hela loppet. Försökte sätta upp tempot med det var för sent, säger han till SVT Sport.

Samuelsson hade behövt slå ryssen Ilya Shkurenyov för att ta bronset. Men Shkurenyov slog Samuelsson både i det avslutande 1000-metersloppet och knep bronset, tjugo poäng före Samuelsson.

– Jag missade våra svenska rekord med 17 poäng för att det gick för långsamt. Det hade kunnat bli svenskt rekord och medalj men nu blev det inte så, säger han.

Samuelsson var inte en av medaljfavoriterna inför mästerskapet men vande sig snabbt vid sina fina resultat.

– Om någon sagt att jag skulle bli fyra inför mästerskapet hade jag varit nöjd. Men att prestera så bra i fem grenar och sen kommer ett sådant katastroflopp på 1000, just nu känner jag bara hat mot mig själv, säger en besviken Samuelsson.

Vann gjorde spanjoren Jorge Ureña före brittiske Tim Duckworth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer