Foto: Bildbyrån.

Skoog: ”Ska göra allt för att nå final”

Uppdaterad
Publicerad

För att nå en höjdhoppsfinal krävs det att Sofie Skoog tangerar sitt personliga rekord på 1.94.

– I Peking var jag precis utanför final, det planerar jag inte att vara nu. Jag har tagit den höjden många gånger, säger Sofie Skoog till SVT Sport.

Den 27-åriga höjdhopperskan har hittills varit en åskådare under mästerskapet så hon känner sig redo att gå in i höjdkvalet som drar igång under torsdagen.

– Det börjar närma sig nu så det spritter i kroppen. Jag var inne på arenan och kollade när Daniel Ståhl tog silver och atmosfären var fantastisk. Det kokade i hela stadion.

Friidrotts-VM

Siktet inställt på final

Kvalgränsen för att nå en final är också Sofie Skoogs personliga rekord.

– I Peking var jag precis utanför final, det planerar jag inte att vara nu. Nu kan jag tycka att det var skönt att jag var så nära för då vet jag hur det känns, nu vet jag hur mycket jag vill till en final.  Jag har tagit den höjden många gånger så det känns skönt.

”Min bästa säsong hittills”

– Det är min bästa säsong och det känns så himla skönt. Jag har gjort fler höga hopp än vad jag någonsin gjort tidigare. Jag har gjort många olika tävlingar. Jag hoppade 1.90 på lag-EM i spöregn så det är en bra uppladdning för London.

– Jag har mött många av tjejerna på tävlingar i sommar så de känns som vanliga personer, och det är skönt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet