Maja Nilsson, här vid U23-EM i Gävle 2019, tangerade personbästat 1,90 vid en höjdgala i Slovakien. Foto: TT

1,90 av Maja Nilsson som tangerade personrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Maja Nilsson tog 1,90 och tangerade sitt personbästa vid en höjdgala i Banska Bystrica i Slovakien. Hon blev femma i det starka startfältet där Jaroslava Mahuchikh vann på 2,06 och gick in på tredje plats genom tiderna.

21-åriga Nilsson, den enda som hade ansatsen från vänster, gjorde sin första rivning på 1,90. Hon tog sedan 1,90 med darr i andra och ramlade ur bädden men fick upp fötterna, såg lite vådligt ut, och kunde klappa händerna i en peppande gest. Det var en tangering av både hennes utomhus- och innebästa. Det var över två år sedan som Nilsson hoppade 1,90.

Hon försökte sedan på 1,93 och var inte så långt borta även om den höjden inte klarades i kväll. Hon slutade femma i det vassa fältet. Hon hade det tionde bästa personrekordet och tog flera fina skalper, bland annat den italienska tvåmetershopparen Alessia Trost.

Skoog klarade 1,85

Sofie Skoog tog 1,80 med lätt darr och rev sedan på 1,85 i första försöket och tog sedan i det andra försöket med lätt darr. Det var ett tufft höjningsschema med nästa höjd på 1,90 och där gjorde Skoog grova rivningar i alla sina tre försök. Stefan Holm coachade iförd svart munskydd.  

Arrangören hade satt upp ett par videoväggar med fans så det såg ut som om det var publik på plats för tv-tittarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.