Montler hade inte centimeterna på sin sida. Foto: Bildbyrån.

Snöplig centimetermiss för Montler: ”Det svider”

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler blev nia i längdfinlalen på 7,96. Han hade chansen att få hoppa vidare med sex hopp i tävlingen men blev snöpligt nedpetad av japanen Yuki Hashioka som i sitt tredje hopp fick på 7,97. Jamaicanen Tajay Gayle skrällde och vann på 8,69.

– Det som svider mest är att det är en centimeter från att hoppa vidare. Jag har inte tajmingen i löpningen, kanske beror på det på en lång säsong. Man vill ju alltid mer än att bara hoppa de tre första hoppen, säger Montler, som trodde på ett bättre resultat.

De åtta främsta i tävlingen fick hoppa alla sex omgångarna.

Friidrotts-VM

– Han behöver i alla fall inte gräma sig över att ett 8,15-hopp hade räckt till brons, säger Kajsa Bergqvist om den högklassiga tävlingen.

Gayle förbättrade personrekordet med 37 centimeter

Jamaicanen Tajay Gayle skrällde och vann finalen på utmärkta 8,69 i godkända +0,5 meter/sekund. Han kom till Doha med ett personrekord på 8,32 och gjorde sitt livs tävling. Han inledde med personrekordet 8,46 och fick på fullträffen 8,69 en perfekt plankträff med någon centimeter tillgodo och svävade genom luften.

– Det var en väldigt oväntad utveckling på den här tävlingen. (Juan Miguel) Echevarria gick in som storfavorit men fick stryk av både (Jeff) Henderson (8,39) och Gayle, säger Kajsa Bergqvist.

Echevarria blev trea på 8,34 vilket krävdes för medalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet