Napoleon Solomon, Turebergs FK, tävlar i herrarnas 3 000 meter hinder under Sollentuna GP 2019. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Sollentuna GP skjuts upp – siktar på augusti

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport kan avslöja att friidrottstävlingen Sollentuna GP den 16 juni skjuts upp.
Planen är i stället att genomföra tävlingen i augusti.
– Det stämmer. Vi kom till en gräns där vi var tvungna att ta det här beslutet, säger projektledare Ulf Saletti till SVT Sport.

Sollentuna GP, en del av Folksam Grand Prix, erbjuder publiken en chans att se de bästa svenska friidrottarna mot internationellt toppmotstånd.

Nu kan SVT Sport avslöja att årets upplaga skjuts upp.

I stället för den 16 juni i sommar hoppas man kunna genomföra tävlingen under den första halvan av augusti.

– Den 16 juni känns lite för tidigt med tanke på alla restriktioner just nu, men vi hoppas att det kommer öppningar i augusti. Vi har inte gjort klart med något nytt datum ännu, säger projektledare Ulf Saletti.

Andra galorna ligger kvar

Galan i Karlstad den 8 juli står i nuläget kvar på sitt planerade datum, likaså galan i Göteborg den 19 augusti.

– Ja, de ligger kvar som planerat än så länge, säger Saletti och fortsätter:

– För Sollentunas del får vi avvakta och se vad det blir för datum på Bauhaus-galan och Diamond League-tävlingarna eftersom de prioriteras i första hand. Men vi hoppas hitta ett datum under den första halvan av augusti.

SVT sänder Sollentuna GP

SVT äger tv-rättigheterna till Folksam Grand Prix och kommer att sända galan i Sollentuna trots att datumet ändras.

Den största orsaken till att tävlingen skjuts upp är de restriktioner som tillämpas i såväl Sverige som andra länder med anledning av coronavirusets utbredning.

– Dels kan vi inte ha sammankomster som är stora, dels kan idrottare från olika länder inte resa hit. Vi har hela tiden hoppats att det här ska lugna ner sig i tid till juni, men till slut kom vi till en gräns när vi var tvungna att ta det här beslutet.

ARKIV: Se Daniel Ståhls segerkast från Sollentuna GP 2019

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer