Shelly-Ann Fraser-Pryce vann 100 meter i VM i Doha på världsbästatiden 10,71. Nu ska hon även springa 200 meter i Tokyo-OS. Foto: Bildbyrån.

Sprintdrottningen dubblerar i Tokyo-OS

Uppdaterad
Publicerad

Den jamaicanska sprintdrottningen Shelly-Ann Fraser-Pryce kommer att lägga till 200 meter till programmet vid OS i Tokyo nästa år.

– Jag kommer definitivt att dubblera, säger 32-åringen.

Fraser-Pryce har dubbla OS-guld på 100 meter (2008 och 2012) och inte mindre än fyra VM-guld på distansen. Vid VM i Moskva 2013 tog hon hem dubbeln 100 och 200 meter (enda stora titeln på distansen). I år har hon kommit tillbaka på allvar efter barnafödande och vann 100 m vid VM i Doha i överlägsen stil.

– Den gångna säsongen vill jag också dubblera men tränaren hade andra planer så jag fick jobba efter de förutsättningarna. Det är han som vet bäst, säger Fraser-Pryce till sajten Insidethegames.

Var sjua i världen på 200 meter förra säsongen

I år toppade hon världsbästalistan på 100 meter med 10,71, vilket kom till i VM-finalen. På 200 meter var hon sjua med 22,22, en tid som hon hoppas kunna kapa nästa säsong.

– Jag ser verkligen fram emot att springa 200 meter, speciellt som jag tror att jag kan springa på 21 sekunder någonting. Jag känner mig verkligen taggad och kommer att träna hårt för att nå mitt mål, säger Fraser-Pryce.

OS avgörs mellan 24 juli och 9 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.