Ståhl vid Finnkampen på Stockholms Stadion förra året. Foto: Bildbyrån.

Ståhl förväntansfull inför säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan och VM-tvåan Daniel Ståhl är förväntansfull inför premiären i Europacupen i kast under lördagen i Leiria, Portugal.

– Det ska bli intressant att se hur långt jag kan kasta, säger Ståhl till Svenska friidrottsförbundet. 

Europacupen i kast var en av mycket få tävlingar där han inte riktigt fick det att stämma förra året. Då fick Stål bara ett kast (61.51) godkänt och han slutade på en fjärdeplats.

– Jag var instabil i tekniken och hade för många övertramp. Det känns bättre det här året, säger diskuskastaren.

Höjdpunkten resultatmässigt förra året var att slå Ricky Bruchs svenska rekord och notera 71,29 på Sollentunavallen i juni.

”Blivit starkare i gymmet”

Ståhl har lagt en del av vinterträningen på sydligare breddgrader och var bland annat på träningsläger på Fuerteventura i januari/februari.

– Jag känner mig fysiskt stark just nu, jag har blivit starkare i gymmet. Vinterträningen har gått bra. Jag och Vésteinn (Hafsteinsson, tränare) har fokuserat mycket på tekniken och stabiliteten i kastningen.

Man tävlar i diskus, kula, slägga och spjut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.