Fanny Roos under inomhus-SM den 19 februari. Foto: Bildbyrån

Daniel Ståhl mätte Fanny Roos rekordstöt

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos förbättrade sitt eget svenska kulrekord inomhus med att stöta 18,85 i Växjö. Världens bästa diskuskastare, Daniel Ståhl, var funktionär och mätte stöten.

– Det har varit på G och jag är glad över att jag hade tre stötar över 18,60. Det känns bättre och bättre och hoppas att jag kan få en fullträff snart, jag väntar på det, säger Roos till Friidrottskanalen.

Roos har chans att skriva svensk friidrottshistoria med att bli första svenskan att ta en kulmedalj i ett internationellt mästerskap.

– Jag ska försöka att göra min bästa tävling där och det känns bra, säger Roos.

Trea i Europa inför inne-EM

Roos hade tidigare i vinter stött 18,66. Med stöten är Roos sexa i världen. Inför inne-EM i Torun, Polen, första helgen i mars är svenskan trea i Europa. 

Utomhus har 26-åringen stött 19,06 som bäst.

Ståhl som tävlar för stockholmsklubben Spårvägen har sin träningsbas i Växjö. Han var funktionär och mätte stötarna under hela tävlingen som varvades med herrklassen där norrmannen Marcus Thomsen vann på 20,51.

SE OCKSÅ: Grant Holloway satte världsrekord på 60 meter häck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.