Ståhl vann – på ett av sina sämsta resultat

Publicerad

Daniel Ståhl vann diskusen i Londons Diamond League-tävling. Han fick iväg den 68,56, vilket är ett av säsongens sämsta segerresultat för svensken.

– Man kan inte slänga 70 meter varje dag men jag är nöjd och det var bra. Jag är lite trött på att tävla och nu ska jag ta ett brejk, säger Ståhl till TV4.

Trots det satte Ståhl banrekord för OS-stadion och var ohotad i toppen där hela världseliten deltog. Han vann tävlingen med 1,61 före främste rivalen och vännen Fedrick Dacres.

Så sent som i måndags i Varberg hade Ståhl fyra kast i rad över 70 meter i den för diskusen negativa medvinden. Nu ska svensken lägga in en tre veckor lång träningsperiod. Så fort Ståhl dyker upp kommer frågorna om världsrekordet (74,08) upp.

– Det krävs bra förhållanden med motvind för ett världsrekord, det går inte i vindstilla. Det vet alla även du, säger Ståhl till reportern.

68,56 var Ståhls näst sämsta segerresultat för den här supersäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer