Daniel Ståhl vann säsongspremiären Foto: Bildbyrån

Ståhl vann säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen säsongsdebuterade VM-tvåan och svenske rekordhållaren Daniel Ståhl i Europacupen i diskus i Lieira, Portugal och första kastet på 66,81 ledde till vinst.

Ståhl avslutade succésäsongen 2017 med ett mästerskapsrekord på 67,37. Riktigt så långt blev inga av kasten idag men hans första kast på 66,81 räckte till vinst och blev hans näst bäste säsongsdebut.

25-åringen fick tre av sina sex kast godkända. Hans andra kast var på 64,96 och det femte var på 60,63. Det var enbart den andra deltagande svensken Simon Pettersson som kunde utmana Ståhl. Pettersson, som kastade sitt personbästa på 65,81, slutade på en andraplats. Med det kastet blev Simon Pettersson sju genom tiderna i Sverige. Trea blev ungraren Janos Huszak som hade 63,45 som bästa kast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.