Daniel Ståhl. Foto: Bildbyrån

Ståhls glädjebesked: Diskusen tillbaka i Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottens Diamond League görs om igen, vilket bland annat innebär att diskusen är tillbaka på tävlingsprogrammet. Efter att ha reducerat antalet grenar inför 2020 återgår man till ett fullt program med 32 olika grenar nästa år, skriver Diamond League i ett pressmeddelande.

Diskus var en av grenarna som plockades bort, vilket möttes av skarp kritik från flera håll, bland annat svenske världsmästaren Daniel Ståhl. Andra grenar som nu är tillbaka på programmet är 200 meter, 5 000 meter, 3 000 meter hinder och tresteg.

”Kampen för att återinföra de tidigare flyttade grenarna måste ses som en otrolig framgång”, säger trestegshopparen Christian Taylor, ordförande i de aktivas fackförbund The Athletics Association.

Diamond League, som i år dessutom blev rejält bantad med anledning av coronapandemin, siktar på 13 galor som leder fram till en tvådagarsfinal i Zürich i september. Varje grenvinnare i finalen belönas med 30 000 dollar (cirka 250 000 kronor).

KLIPP: SVT Sport förklarar: Så fungerar det kritiserade längdformatet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.