Daniel Ståhl kastade långt i Åbo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ståhls nya succékast underkändes

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl är i en otrolig form och fick återigen till ett långt kast, som landade på 70,20.

Kastet underkändes dock efter en lång stund och Ståhl vann på 69,23 – hans enda godkända kast.

– Två dagar i rad som jag kastar 69 och 71 meter. Jag känner att jag är på gång, säger Ståhl till Yle.

Under gårdagens tävlingar på Sollentuna GP fick Ståhl på ett kast på 71,37. Hans näst längsta i karriären och världsårsbästa. Kastet underkändes dock till en början men efter protester från Ståhl godkändes det.

Redan ikväll var han tillbaka i tävling, i finska Åbo. Samma tävling som han i fjol inte lyckades få till ett enda godkänt kast i.

– Jag är lite segare idag än igår. Jag var mer fysisk igår jämfört med i dag, säger Ståhl till Yle.

Återigen blev det dramatiskt, när Daniel Ståhl tillslut bara hade ett godkänt kast räknat, på 69,23, efter att hans 70-meterskast underkänts.

För att vara exakt landade diskusen på 70,20 och såg länge ut att vara godkänt. Men en lång stund senare, efter att tävlingen slutförts, kom beskedet att kastet underkänts.

– När man är i stundens allvar och kastar hårt så känner man inte, då tar man bara i. Det bevisar bara på att jag gjorde övertramp.

Daniel Ståhl fick för första gången på länge tävla inför publik, då Finland sedan den 1 augusti hävt restriktionerna om begränsat antal åskådare. Dessutom har Ståhl en speciell anknytning till Åbo, då hans mamma är uppvuxen där.

– Det är helt underbart att vara här i Åbo, det är som min andra hemstad.

Simon Pettersson kastade 63,13 i det sista försöket och slutade femma.

KLIPP: Här är Daniel Ståhls segerkast i Åbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.