Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Melwin Lycke Holm firade med pappa Stefan efter guldet: ”Oerhört skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhoppslegendaren Stefan Holm var på plats när Melwin Lycke Holm tog guld på U20-EM i Jerusalem.

När segern stod klar gjorde Melwin en framåtvolt och sprang rakt fram till sin pappa och firade med en kram.

– Det var oerhört skönt. Han hade chansen, det visste vi, men det ska göras också, säger Stefan Holm.

Flera saker störde 18-åringen inför och under finalen. Han vaknade upp med ont i magen, det var varmt och så drog det i gång stafetter under tiden som tävlingen pågick.

– Det var otroligt imponerande att kunna gå in och göra det på sättet han gjorde, fortsätter Holm.

Det var femte gången i karriären som Melwin klarade 2,18 men han var riktigt nära att klara 2,21, vilket hade varit tangerat rekord med det Stefan lyckats med vid samma ålder.

– Det är ju ren otur att den (ribban) inte ligger kvar där. Det var synd för hans skull att de höjde till 2,21 och inte till 2,20 men förhoppningsvis kommer det resultatet framöver också. I dag är det ändå placeringen som är det viktigaste.

Nästa steg: Skivstång

Lycke Holm har haft en säsong där han inte riktigt nått de höga höjder han hoppats på men å andra sidan har han höjt lägstanivån och blivit mer stabil.

– Det han behöver är att bli starkare. Han har inte den där riktiga råstyrkan ännu. Så om jag får som jag vill, så kommer vi börja lyfta mer skivstång, tanken är att det är nästa boost. Att han ska bli starkare och ha lite mer att trycka till med när det behövs i upphoppet.

Besök SVT Play för att ta del av bakom kulisserna-material från sommarens ungdomsmästerskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.