Armand Duplantis är det största affischnamnet för Stockholms DL-gala. Foto: TT.

Stockholms DL-gala förbereder sig för flytt

Uppdaterad
Publicerad

Med de tre inledande Diamond League-tävlingarna strukna kunde Stockholm ha fått den prestigefyllda premiären av den världsomspännande friidrotts-serien, men arrangören förbereder sig på en flytt.

– Det mest intressanta är det lediga OS-fönstret i slutet av juli och början av augusti, säger galans tävlingsdirektör Jan Kowalski till Radiosporten och har i princip redan gett upp förhoppningarna om att kunna genomföra galan på ursprungsdatumet 24 maj.

– Vi ser det som mycket liten sannolikhet.

Friidrotten i Tokyospelen skulle avgöras 30 juli – 8 augusti.

Den största utmaningen kan bli att få aktiva att komma till tävlingen i Stockholm, eftersom resemöjligheterna kan vara begränsade.

– Resandet måste ha kommit i gång så att vi kan få de aktiva att komma hit, vilket kanske är den största utmaningen. Det kan bli färre länder som har möjlighet att komma hit, säger Kowalski.

Med en flytt i tid fördyras evenemanget där stav med Armand Duplantis och diskus med Daniel Ståhl tilldrar sig störst intresse för en svensk publik.

ARKIV: Friidrotts-VM skjuts upp ett år (31 januari 2020)

Diamond League 2020:

Doha uppskjuten

Kina (okänd ort) uppskjuten

Stockholm 24 maj

Rom/Neapel 28 maj

Rabat 31 maj

Eugene 7 juni

Oslo 11 juni

Paris 13 juni

London 4 juli

Monaco 10 juli

Shanghai 13 augusti (flyttad från våren)

Gateshead 16 augusti

Lausanne 20 augusti

Bryssel 4 september

Zürich (final) 11 september

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.