Daniel Ståhl och Angelica Bengtsson. Foto: Bildbyrån

Planeringen för EM i friidrott ligger fast: ”Ljuset i tunneln”

Uppdaterad
Publicerad

När de flesta mästerskap och evenemang skjuts upp eller ställs in siktar arrangören av EM i friidrott på att avgöra mästerskapet som planerat i Paris i slutet av augusti.

– Att ha Paris 2020 som ljuset i slutet av tunneln att hoppas på är något positivt i dessa extremt svåra tider, säger Periklis Iakovakis, 41, före detta 400 m häck-löpare och ordförande för de aktivas kommitté till BBC.

I tisdags meddelade den japanska arrangören och IOK att OS och Paralympics i Tokyo till sommaren kommer att flyttas ett år framåt till förmodligen samma tid 2021. Det internationella friidrottsförbundet, World Athletics, har flaggat för att flytta friidrotts-VM, planerat i Oregon 6-15 augusti 2021, till 2022.

EM i friidrott i Paris är planerat till 25-30 augusti och det europeiska friidrottsförbundet har instruerat den lokala arrangören om en ”omedelbar och detaljerad genomförbarhetsstudie för evenemanget”.

Sedan tidigare har U18-EM i Rieti, Italien, 16-19 juli ställts in.

Det europeiska friidrottsförbundet ska ha en videokonferens kring mästerskapet 7-8 maj.

ARKIV: Armand Duplantis om att OS ställs in (24 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.