Två OS-deltagare, Angelica Bengtsson och Sarah Sjöström Foto: TT Nyhetsbyrån

Angelica Bengtsson om framflyttat OS: ”Låter rimligt”

Uppdaterad
Publicerad

IOK-delegaten Dick Pound hävdar att IOK tagit beslutet att skjuta upp OS.

Helt logiskt, anser det svenska OS-hoppet Angelica Bengtsson.

– Det låter rimligt, säger hon.

I en intervju med USA Today på måndagskvällen berättade den mångårige IOK-delegaten Dick Pound att organisationen tagit beslutet att flytta fram OS.

Stavhopparen Angelica Bengtsson, som är uttagen till OS, får beskedet av SVT Sport och blir då inte särskilt överraskad.

Tokyo 2020

– Det låter rimligt. Det är många ute i världen just nu som inte får träna ute i arenorna och det skulle kännas dumt om man åkte till ett OS och kände att man inte hade lika förutsättningar, säger hon.

Så du hade på känn att det var så här det skulle bli?

– När de först gick ut och sa att det skulle vara vid den tidpunkten som det var tänkt så var jag rätt glad över det. Men sen har fler och fler länder stängt ner arenor och det har börjat kännas orättvis. Men jag hade varit okej med att det skulle vara som vanligt också. Men det känns väldigt rimligt att det flyttas fram.

Blir du besviken om det inte blir något OS i sommar?

– Njae, vi har ju ett EM som är lite senare än OS, så jag hoppas att det fortfarande kan gå.

“Väldigt nojig”

Bengtsson berättar att coronapandemin inte påverkat hennes träning nämnvärt, men att det ändå har känts olustigt den senaste tiden.

– Man blir ju väldigt nojig när man är väldigt nojig. Så är man det minsta snuvig så sticker man inte till träning, säger hon med ett skratt.

Även simstjärnan Sarah Sjöström förstår IOK:s beslut om att skjuta upp OS.

”Säkerheten och hälsan måste komma i första hand. Förhoppningsvis kan idrottare runt om i världen återgå till deras normala träningsarenor snart. Jag litar på att IOK tillsammans med WHO kan ta det tryggaste beslutet kring när OS kan arrangeras”, skriver hon på Instagram.

KLIPP: Svenske klättraren Hannes Puman kan gynnas av ett uppskjutet OS (23 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet