Karin Torneklint menar att hotellet håller en enkel, men okej, standard. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige väljer att bo kvar: ”Vissa rum har inte varit bra, de har vi bytt”

Uppdaterad
Publicerad

Med två dagar kvar till VM i friidrott har Norge valt att byta hotell på grund av kloakstank och mögel.

Sverige har dock valt att bo kvar på det hotell som Norge lämnat.

– Vissa rum har inte varit bra, dem har vi bytt. Men vi har valt att bo kvar ändå, säger Sveriges förbundskapten, Karin Torneklint till SVT Sport.

Norge anlände till Doha under gårdagen och valde omedelbart att byta hotell. Sverige har valt att bo kvar, trots att de känner igen problemen som Norge delar med sig av.

– Vissa rum har inte varit bra, de har vi bytt. Men vi har valt att bo kvar ändå, det är väldigt enkel standard. Man hade kanske en tro att det skulle vara väldigt hög standard, och så kommer vi dit och så är det väldigt simpelt. Det gjorde oss lite förvånade, att det var så simpel klass på hotellrummen. Men det är helt okej i de allra flesta, bara det är rent och schysst tycker vi att vi kan bo kvar.

Längdhopparen Thobias Montler är besviken över situationen.

Det är varmt ute och mycket luftkonditionering inne, hur jobbar ni för att hålla er friska och fräscha?

– Vår rekommendation är att ha hög AC när man inte är där, och gärna stänga av den när man är på rummet just för att inte dra på sig förkylningar. I det här klimatet märker man även att det blir väldigt fuktigt på rummet. Har man inte AC blir det väldigt fuktigt, så det blir lite en balansgång.

– Det är hygienen i badrummet, det är inte fräscht där inne.

– Jag hade bytt om jag fått möjligheten.

– Det är inte bra. Jag förväntade mig mer. AC:n är fullt ös eller ingenting, inte alls vad man vill ha under ett mästerskap.

– Vi delar rum och försöker byta till vårt tredje rum.

– Vi vill ha bra förberedelser och uppladning, det hade vi inte fått där. Speciellt inte när det luktade så mycket rök, det håller inte.

– Vårt nuvarande håller inte måttet heller. Om det är varmt ute så är det extremt kallt i vårt rum, det går inte att ändra.

– Det känns lite oväntat. Som vi har förstått på de andra lagen så hade man trott på något bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.