Fjolårets världsetta Daniel Ståhl säger att han är ännu bättre nu. Foto: Rickard Ekman

Team Ståhl lovar slå Ricky Bruchs rekord

Uppdaterad
Publicerad

Förra året gjorde svensken Daniel Ståhl världens längsta diskuskast, och inför Diamond League-tävlingen i Shanghai på lördag lovar han att han är ännu bättre i år.

– Just nu känner jag att jag har svenskt rekord i kroppen, säger Daniel Ståhl.

Det svenska rekordet i diskus är ett av de mest klassiska, 71.26 av legendaren Ricky Bruch, satt 1984. Daniel Ståhl har som längst kastat 68.72, vid SM i augusti förra året, en insats som gjorde honom till världsetta 2016.

I vinter har han redan kastat över 68 meter vid två tävlingar i USA, och enligt tränaren Vesteinn Hafsteinsson nått över det svenska rekordet på träning.

Rekord i sikte

– Han har alla förutsättningar att slå svenskt rekord i år, säger Hafsteinsson som också säger att adepten Ståhl har goda möjligheter att vinna Diamond League totalt.

– Han var tvåa totalt förra året och då skulle det vara konstigt om han inte gick för vinst i år, säger tränaren.

Enkla 65-meterskast

SVT Sport mötte Team Ståhl vid en kylslagen kastplan i södra Stockholm, som var var sista anhalten före avfärden till Diamond League-tävlingen i Shanghai. Fjolårets världsetta landade ett antal avslappnade kast kring 65 meter, till synes utan ansträngning.

Han vann den senaste Diamond League-tävlingen i diskus i höstas, Shanghai på lördag kan bli en uppföljning.

– Jag är säkrare i ringen nu och mycket stabilare, och jag har blivit mycket starkare i gymmet också, säger Daniel Ståhl med tillförsikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.