Therese Johaug är bra både på skidor och 10 000 meter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Therese Johaug med på Bislett Games

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 juni avgörs årets Bislett Games, i ett annorlunda format.

Sedan tidigare är det känt att svenskstjärnorna Armand Duplantis och Daniel Ståhl ska vara med där.

Men i dag presenterades ett kanske ännu större affischnamn: Therese Johaug.

Det blir norskans första friidrottstävling denna säsong.

Trots coronapandemin kommer Bislett Games att avgöras den 11 juni, men i år med namnet ”Impossible Games”, då många ju trodde att det skulle vara omöjligt att hålla tävlingen under rådande förutsättningar.

Galan kommer att arrangeras utan publik, men med tv-sändning. Och nu står det klart att tv-tittarna får se ett ovanligt friidrottsnamn. I dag meddelades det nämligen att världens största skidstjärna, norska Therese Johaug, kommer att delta. Detta rapporterar det norska public service-bolaget NRK, som dock inte fått någon kommentar till uppgifterna från tävlingschefen Steinar Hoen eller Johaugs manager Jörn Ernst.

Vann norska mästerskapen 2019

Vilken distans hon ska tävla i är dock inte känt. Hon kommer att delta på en presskonferens under tisdagen, tillsammans med bland andra bröderna Ingebrigtsen.

Johaug vann 10 000 meter på norska mästerskapen i fjol. Hon planerade att ställa upp på samma distans på friidrotts-EM i Paris i sommar, men den tävlingen har ställts in på grund av coronapandemin.

ARKIV: Johaug överlägsen norsk mästare på 10 000 meter (4 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.