Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thobias Montler. Foto: SVT

Thobias Montler till final – ett hopp räckte

Uppdaterad
Publicerad

Svenske medaljkandidaten Thobias Montler är vidare till final i längdhopp i EM i München.

Han klarade kvalgränsen direkt med 8,06 meter i sitt första hopp i kvalet.

– Det är svaret man vill ha, det är det man söker verkligen. Det ger ett bra självförtroende, det gör det, säger Montler till SVT Sport.

Kvalgränsen ligger på 8,05 meter – och redan i sitt första hopp för dagen kunde Thobias Montler säkra sitt finalavancemang med en centimeters marginal.

Med över tre centimeter tillgodo på plankan hoppade 26-åringen 8,06 meter och därmed är kvalet klart för det svenska medaljhoppet.

– Det var annorlunda än på VM, kan man säga, säger han lättat till SVT efteråt.

Han fortsätter:

– Det var superskönt verkligen. Denna gången laddade vi fullt för det och sa att vi går går ut och slår till direkt och ser var vi landar. Och det var skönt, en centimeter över.

Särskilt skönt var det med tanke på floppen i VM, där Montler bara fick med sig 7,81 och blev elva.

– Jag har haft otur den här säsongen med sjukdomar och så, det har tajmat in lite fel. När vi väl velat träna på lite tuffare har det kommit sjukdom som har blockerat lite. Det var det vi tror gav utslag på VM tyvärr, konstaterar han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.