Daniel Ståhl vid Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion i torsdags. Foto: TT.

Tidiga VM-klartecken för Duplantis och Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Redan i dag kom det väntade beskedet. De svenska världsettorna Armand Duplantis och Daniel Ståhl fick i dag klartecken till VM i Doha till hösten.

– Det finns ingen anledning att hålla på det när de redan klarat kvalgränsen utomhus, säger förbundskaptenen Karin Torneklint på presskonferensen.

De som fick VM-biljetten redan i dag är:

Armand Duplantis (stavhopp), Angelica Bengtsson (stavhopp), Daniel Ståhl (diskus), Erika Kinsey (höjdhopp), Thobias Montler (längdhopp), Wictor Petersson (kula) och Fanny Roos (kula).

Hoppas på upp till 30 aktiva i truppen

– Jag hoppas på en trupp på 28-30 stycken och i början av september sker den sista uttagningen, säger Torneklint som hoppas på ett par platser för aktiva som inte klarar de hårda kvalgränserna men kan få en personlig inbjudan via IAAF.

Ståhl kommer under sommaren bland annat att tävla i Folksam Grand Prix i Varberg 15 juli.

Ståhl rev ner skratt när han via länk trodde att publikrekordet för Påskbergsvallen skulle få sig en rejäl skjuts uppåt – från 5000 till 10000.

VM avgörs i Doha 28 september-6 oktober och sänds av SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.