Tilde Johansson fortsätter imponera – vann i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Det var inga tveksamheter när supertalangen Tilde Johansson visade upp sig i Grand Prix på Påskbergsvallen i Varberg. Med 6,43 gick hon upp i ledningen och med hopp på 6,65 och sedan 6,59 tog hon hem segern.
– Jag hade ett långt övertramp, men det känns ändå som jag har de här längderna i mig, säger hon till SVT Sport.

I slutet av juni klarade talangen Tilde Johansson VM-kvalgränsen på 6,72, någon vecka senare satte hon nytt svenskt juniorrekord på 6,73.

I Grand Prix i Varberg inledde hon med ett superhopp, men den röda flaggan höjdes. Det andra försöket blev giltigt och med 6,43 gick hon upp i ledningen i tävlingen. 

– Det är en sådan supertalang. Hon har den här powern och farten i ansatsen, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist.

Det tredje försöket blev även det ett övertramp för Johansson, men det fjärde hoppet såg desto bättre ut och mätte 6,65.

– Jag saknar ord. Jag är så imponerad, säger Kajsa Bergqvist som pekade på att talangen var under en del press inför hemmapubliken.

”Har de här längderna i mig”

I det sista hoppet satte Tilde Johansson ytterligare ett fint hopp med 6,59.

– Det kändes bra. Jag hade ett långt övertramp, men det känns ändå som jag har de här längderna i mig. Det är kul, säger hon till SVT Sport.

18-åringen berättar att hon tränat mycket på ansatslöpningen, och att det är det som givit frukt.

– Att de är lite mer jämna och jag får med mig farten är det jag jobbat på, det är det som gör att jag är lite mer jämn, säger hon.

Höjdhopparen Erika Kinsey, som kompletterar med andragrenen längdhopp, hade en misslyckad kväll med 6,06, nästan en halvmeter från sitt personbästa, som längst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer