Tilde Johansson under VM 2019 Foto: Bildbyrån

Tilde Johansson missade final med fem centimeter

Uppdaterad
Publicerad

Tilde Johansson gjorde sitt första stora seniormästerskap och längdhopperskan var inte långt ifrån att ta sig till final. Fem centimeter skiljde efter Johanssons 6.48 i både andra- och tredjeförsöket. – Jag är ändå nöjd, jag gjorde mitt bästa utifrån dagsformen i dag. Det var snöpligt att det var några centimeter till final men jag hoppas få göra fler VM, säger Johansson till SVT efter tävlingen.

18-åriga Tilde Johansson ställdes emot världens bästa längdhoppare i dagens kval. Johansson var rankad 32:a inför kvalet med ett personbästa på 6.73. Det skulle krävas något extra för Tilde för att ta sig till finalen, 6.75 var kvalgränsen, två centimeter över personbästa. Förstahoppet var något av en besvikelse, 6.34. Andra och tredjeförsöken var desto bättre, båda på 6.48, endast fem centimeter från amerikanskan Saunders som var den sista att sig till söndagens final.

Tilde Johansson vet dock vad som fattas för att nå bättre resultat.

– Kanske sista attacken mot plankan, den kan vara mer aggressiv. Men jag var nog inte bättre i dag. Jag hade min toppform på juniormästerskapen i somras när jag skulle ha den. Sedan fick jag en lätt skada och det blev rehab. Jag kände ändå att formen var bra men sista tajmingen och tekniken saknades, sa Johansson efter tävlingen.

18-åringen ser, trots missad final, fram emot framtida mästerskap.

– Jag är ändå nöjd, jag gjorde mitt bästa utifrån dagsformen i dag. Det var snöpligt att det var några centimeter till final men jag hoppas få göra fler VM, säger Johansson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.