Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilde Johansson om skadeproblematiken Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Tilde Johansson opererad – borta upp till två månader

Uppdaterad
Publicerad

Längdhopparen Tilde Johansson har fått en meniskoperation utförd i knät, detta för andra gången i samma knä.

– Det var optimalt att göra det nu, säger Johansson till SVT Sport.

22-åringen gjorde ingreppet för två veckor sedan och rehabar nu, vilket går enligt plan.

– Det var optimalt att göra det nu när det är lång tid kvar till inomhussäsongen och ännu längre till sommaren som är höjdpunkten med EM och OS, berättar Johansson för SVT Sport.

OS i Paris 2024

Trots bara 22 år ung är det andra gången som hon får samma knä opererat. Det handlar om ett mindre ingrepp, en titthålsoperation. Hon gör det för att kunna hoppa utan smärta.

”En barndomsdröm att få vara med i OS”

– Jag har gjort det en gång tidigare så jag vet vad det handlar om. Jag räknar med att bli borta i fyra till åtta veckor.

OS-kvalgränsen är satt till 6,86 men det internationella friidrottsförbundet har satt gränser så att ungefär hälften av OS-deltagarna kvalar in genom kvalgränsen och hälften genom en särskild olympisk rankning. Dessutom har Sveriges olympiska kommitté, SOK, ett eget krav på att man ska konkurrera om en topp 12-plats.

– Det skulle vara en barndomsdröm att få vara med i OS och prestera men EM är också ett av huvudmålen. Det är tufft att nå OS men det finns möjligheter även om det är en tuff kvalgräns. Sedan har ju SOK sina krav, funderar Johansson vars personliga rekord lyder på 6,73 från 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet