Tilde Johansson hoppade 6,48 i längdkvalet vid VM och missade finalen med fem centimeter. Foto: TT

Tilde Johansson rehabade och hoppade i VM

Publicerad

Tilde Johansson var bara fem centimeter från att nå finalen i längdhopp vid VM i Qatar. Hon hoppade 6,48 och nu framkommer det att hon fortfarande genomgick rehab efter lårskadan i slutet av augusti.
– Min sjukgymnast säger att jag inte är riktigt klar med rehaben för baksida lår än, säger hon nyss hemkommen till SVT Halland.

Det var i sitt andra hopp på Finnkampen på Stockholms stadion som 18-åringen avbröt ansatsen och sprang genom hoppgropen samtidigt som hon tog sig mot högra lårets baksida.  Johansson lade sig på löparbanorna och fick omedelbart behandling med tryck på det skadade låret.

”Det är inget allvarligt och jag är på banan snart igen”, skrev Johansson ett par timmar efter skadan på Instagram.

Det skulle dröja lång tid innan Johansson var tillbaka på banan igen.

Efter skadan den 25 augusti blev det rehab och Johansson tävlade inte förrän det var dags för kvalet i VM i lördags. Trots att det gått sex veckor har muskulaturen inte återhämtat sig till full styrka utan baksidan av låren behöver stärkas upp med rehab.

”Kommer styrketräna några veckor till”

– Min sjukgymnast säger att jag inte är riktigt klar med rehaben för baksida lår än, utan jag måste fortsätta stärka upp dem. Jag kommer köra på med styrketräning några veckor till, inte så mycket hopp. Sedan kanske jag får en kort vila, säger hon till SVT Halland.

Det kommer inte att bli tid för någon längre vila efter den extremt långa säsongen som gav ett personbästa på 6,73 och dubbla medaljer vid U20-EM i Borås.

– Jag kommer att börja tävla inomhus i januari. Sedan har vi ett inomhus-VM i Kina som jag kommer satsa på att vara med i, säger Johansson och tänker på mästerskapet i Nanjing 13-15 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer