Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tilde Johansson: ”Inga problem att prioritera bort”

Tilde Johansson satsar allt på friidrotten: ”Inga problem att prioritera bort”

Publicerad
Livet som elitsatsande friidrottare kräver sina uppoffringar.
För 19-åriga Tilde Johansson innebär det bland annat mindre festande.
– Friidrotten är så kul så jag har inga problem med att prioritera bort annat, säger hon till SVT Sport.

I dag smygstartade friidrottssäsongen. Längd- och trestegshoppare samlades i Stockholm, Karlstad och Göteborg. I damernas längdhopp stod det mellan Kaiza Karlén – som tävlade i Karlstad – mot vinnaren Tilde Johansson i Göteborg.

En kamp som 19-åriga Johansson vann efter att ha hoppat 6,20.

En annorlunda verklighet för längdhoppstalangen från Falkenberg. Tilde Johansson fick förra året åka med till friidrotts-VM i Doha och var högaktuell för OS i Tokyo. Men istället smygstartade säsongen med en kortbanetävling på Slottskogsvallen.

– Det är superskoj att få lite tävlingsfeeling. Bara ta på sig tävlingskläder och köra lång uppvärmning gör att man får upp lite adrenalin, säger hon.

– Jag hade lagt upp en plan för att kvala till OS. Men det är ingen katastrof för mig, jag är bara 19 år och förhoppningsvis har jag chansen att komma med längre fram.

Om bara någon vecka tar hon studenten från naturprogrammet och då kommer hon satsa på friidrotten på heltid. Men hon är lugnare än de flesta.

– Så klart att jag går på lite studentfester men jag går hem tidigare och dricker ingenting. Så det är lugnare på den fronten. Man får prioritera vad man vill och jag tycker friidrotten är så kul så jag har inga problem att prioritera bort annat. Det är något jag vill leva med och ha som jobb i framtiden. Jag vill se hur långt jag kan gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer