Torneklint: Mindre press på Ståhl i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Diskusfavoriten Daniel Ståhl tog sig vidare till final under den första tävlingsdagen. Ikväll klockan 20.25 startar jakten på medalj.

– I en final kan allt hända. Det svåraste är oftast att ta sig dit. I finalen blir det inte lika mycket press utan mer som en normal tävling, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Daniel Ståhl har världsårsbästa i diskus i år med 71.29 från Sollentuna GP i juni. I diskuskvalet i VM i London tog han sig vidare med 67.64 i andra kastet.

– Daniel imponerar mest, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Svårast med kval

Förbundskaptenen menar att det stora hindret för Ståhls medaljjakt var just att ta sig till final på ett komfortabelt sätt.

– Det svåraste är oftast att ta sig dit, att inte överdriva och kasta tre ogiltiga eller sejfa för mycket. Det är ett trix att ta sig vidare.

– Nu i finalen tror jag inte det blir lika mycket press utan mer som en normal tävling. Det kommer finnas andra som också vill kasta långt så det gäller att vara fokuserad.

Nöjd med starten

Flera av svenskarna gjorde bra ifrån sig i början på mästerskapet. Michel Tornéus hoppade 8,07 i första försöket.

– Imponerande. Att ta kvalet i första är otroligt skönt för självförtroendet, säger Tornekling och fortsätter:

– Jag är jättenöjd, jätteskön start på mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet