Tove Alexandersson ger skidalpinism ett år till. Foto: TT

Tove Alexandersson står över Lidingöloppet

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson kommer inte till start när dameliten springer Lidingöloppet 15 kilometer på lördag.

Sjukdomskänningen som stoppade henne under SM sätter stopp även nu.

Alexandersson, som i maj misstänkte att hon hade coronaviruset, avbröt söndagens SM-lopp i långdistans på grund av sjukdomssymtom.

– Jag kände mig helt frisk innan start men redan tidigt i loppet kände jag mig trött och hängig. Med tanke på alla sjukdomsrestriktioner ville jag ta det säkra före det osäkra både för min egen skull men också för att inte riskera att smitta någon annan vid eventuell sjukdom, säger 28-åringen till Orienteringsmagasinet, som nu alltså rapporterar att hon står över Lidingöloppet.

”För hög totalbelastning”

Inte heller landslagsorienteraren Lina Strand kommer till start i Lidingöloppet. Hon hade också planerat att springa den nedkortade distansen av klassikerloppet.

– Jag har en för hög totalbelastning just nu med egen träning, jobb och studier, säger Strand.

På grund av myndigheternas restriktioner i coronapandemin arrangeras inte Lidingöloppet som vanligt i år. Motionärerna har möjlighet att springa sina lopp i de olika klasserna (från 30 till 4 kilometer) under perioden 19 september–18 oktober. Herr- och dameliten springer 30 och 15 kilometer på lördag, 26 september, och 15-kilometersloppet är i år, för ovanlighetens skull, huvudklass.

KLIPP: Tove Alexandersson bröt i SM – inte kry (20 september):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.