Yannick Tregaro (t.h.) som bland annat tränar Thobias Montler, är kritisk till World Athletics beslut. Foto: Bildbyrån

Tregaros kritik: ”Varför inte flytta inomhus-VM?”

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottstränaren Yannick Tregaro är kritisk mot beslutet att skjuta upp inomhus-VM i Kina på grund av coronaviruset. I ett inlägg på Instagram riktar han sig till det internationella friidrottsförbundet.

”Varför inte flytta det till en annan stad långt från Kina?”, skriver han.

Tregaro, som bland annat är tränare för längdhopparen Thobias Montler, förstår beslutet att inte ordna mästerskapet i Nanjing, men hade hellre sett att det flyttats.

Han nämner två olika konsekvenser som beslutet att skjuta upp VM med ett år får. Den första är att idrottarna missar de tuffa tävlingarna och att det för många kan göra det svårare att kvala in till OS i Tokyo i sommar.

Friidrotts-VM

”World Athletics borde tänka om”

Den andra orsaken han nämner är att inomhus-VM nästa år kommer att krocka med inomhus-EM och det kommer att bli märkligt för de europeiska idrottarna.

”Det finns andra städer som kan ordna inomhus-VM 2020. World Athletics borde tänka om och ge de här städerna en chans eller diskutera med det europeiska friidrottsförbundet och hjälpa dem att arrangera inomhus-EM i mars 2020.”, skriver Tregaro.

Såhär skrev World Athletics i sitt ursprungliga pressmeddelande:

”Rådet från vårt medicinska team, som är i kontakt med världshälsoorganisationen, är att spridningen av coronavirus både inom Kina och utanför landet fortfarande är på en oroande nivå och att vi inte bör placera mästerskapet någon annanstans eftersom det riskerar att skjutas upp igen.”

Tregaro om träning i värme: ”Blir som en viktväst” (21 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet