Emma Ljungberg vann damklassen i diskustävlingarna i Växjö under helgen. (Bild från tidigare tävling) Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Trots begränsningar – diskustävling med personligt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av idrottsvärlden står stilla i coronasmittans fotspår. Trots många inställda evenemang så kunde den svenska diskuseliten (minus Daniel Ståhl) göra upp i Växjö i går. Bland sex män och tre kvinnor kastade Hässelbys Simon Pettersson allra längst på 62.87, i damklassen vann Emma Ljungberg från Spårvägen på 50.07.

Regeringen kom förra veckan med begränsningar på allmänna sammankomster, 500 personer är den övre gränsen. Trots nya regler så kunde man under gårdagen arrangera diskustävlingar i Växjö med nio deltagare.

Fem grader på termometern och snålblåst var förutsättningarna. Simon Pettersson var tillsammans Daniel Ståhl (på läktaren för dagen) Sveriges representanter i diskustävlingarna på VM i i höstas. Helt väntat vann Pettersson från Hässelby herrklassen i Växjö under gårdagen med ett kast på 62.87 som sitt längsta. Mest nöjd var nog Ullevis Gustav Liberg som slog sitt personliga rekord med ett kast på 59.58 i den tredje omgången, ett resultat som gav en tredjeplats.

– Jag är jättenöjd! Det var en hård motvind snett från vänster som var bra men inte optimal och flera kast hamnade utanför sektorn eller så ställde sig diskusen, säger Liberg till friidrott.se.

Bland damerna var det dubbelt Spårvägen i topp när Emma Ljungberg vann på 50.07 och Daniella Persson kom två på 47.62. En för dagen tuffare uppgift för damerna i den starka motvinden med den lättare enkilosdiskusen.

KLIPP: Kolla in tipsen som gör att du klara tristessen (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.