Världens fjärde bästa tid på 400 meter häck

Uppdaterad
Publicerad

Det har slagits världsrekord både på dam- och herrsidan på 400 meter häck den senaste veckan. Den positiva trenden i grenen fortsatte när nederländskan Femke Bol sprang på 52,37, världens fjärde snabbaste kvinna genom tiderna.

– Det är helt otroligt, jag är så lycklig. Jag tror inte att det kommer att bli så lätt att sätta personrekord efter det här men jag hoppas att i alla fall kunna vara nära den här tiden, säger Bol.

Bol pressades hårt på upploppet av amerikanskan Shamier Little som skildes åt via målfotot. Little hade 52,39. Även trean i i loppet, ukrainskan Anna Ryzhykova, gick under 53 sekunder med 52,96 vilket var nytt nationsrekord.

Bol tittade häpet på klockan efter sänkningen av personrekordet med nästan en sekund.

– Det är helt makalöst om det där stämmer men det gör det ju. Oj, oj vilket OS vi kommer att få i den här grenen.Det är kul att en löpare från Europa utmanar och att det inte bara är amerikanskor, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

I söndags morse satte Sydney McLaughlin världrekord med 51,90 i USA:s OS-kval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.