Shelly-Ann Fraser-Pryce, till höger, med bronset efter OS-finalen på 100 meter i Rio de Janeiro 2016. Elaine Thompson vann finalen. Foto: TT.

Världsårsbästa av dubbla OS-mästarinnan

Uppdaterad
Publicerad
Den dubbla OS-mästarinnan Shelly-Ann Fraser-Pryce är tillbaka på allvar efter barnafödandet för två år sedan. I natt vann jamaicanskan 100 meter på världsårsbästat 10,88.

Fraser-Pryce förbättrade världsårsbästat på 10,89 som den nära vännen Elaine Thompson noterade i Roms Diamond League-tävling i torsdags kväll.

32-åriga Fraser-Pryce, som tog OS-guld på 100 meter 2008 och 2012 och har tre individuella VM-guld, fick också ett utmärkt formkvitto inför de nationella mästerskapen, som också är VM-kval, som avgörs under midsommarhelgen.

De avgörs också på nationalstadion i Kingston.

– Ärligt talat, 10,88, vad kunde jag mer ha begärt i kväll?! frågar sig en häpet glad Fraser-Pryce, den kvinnliga Usain Bolt på Jamaica, enligt Reuters.

Bästa tiden på tre år

– Senaste gången jag sprang på 10,88 var 2016 så det gäller bara att jobba på. Jag kommer att fortsätta träna hårt och litar på processen där det inte enbart handlar om att vinna utan att ta mig tillbaka till mitt allra bästa, säger Fraser-Pryce som har 10,70 som personligt rekord.

Hennes stora mål vid de nationella mästerskapen är att kvala in till VM i Doha i månadsskiftet september/oktober.

Britten Zarnel Hughes vann herrloppet på 9,97 med hemmaveteranen Yohan Blake tvåa på 10,01.

Under lördagen överträffade Sha'Carri Richardson världsårsbästat genom att vinna de amerikanska collegemästerskapen i Texas på 10,75.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer