200-meterslöparna Andrew Hudson och Noah Lyles var inblandade i en golfbilskrock på väg till semifinalen.

Hudson fick glassplitter i ögat och missade final.

Men har nu fått en plats i VM-finalen i morgon.

Det var en ganska kraftig smäll och jamaicanen Andrew Hudson tog sig för ögat i smärtor och slutade femma i heatet på tiden 20,38.

– Jag är inte besviken på den som körde eller någon, bara på att det inte fanns någon andra lösningar än att tappa min startplats eller springa. Jag har kämpat hela säsongen för det här som var min VM-debut. Jag är inte nöjd, säger Andrew Hudson, som fick en ögonskada av splittret, till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Han kvalificerade sig inte till final via placering, men han får nu en plats i finalen som avgörs i morgon, fredag.

Löparna som skulle sprungit i den första semifinalen flyttades ner till den tredje och alla löpare kom till start.

Lyles, som vann 100 meter förra veckan, visade inga spår av olyckan och vann heatet på 19,76, vilket var snabbaste tid i de tre heaten.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM på SVT Play.