Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Ingebrigtsen var överlägsen i franska Lievin. Foto: TT

Världstid av Ingebrigtsen i säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen kom till Lievin med stor osäkerhet efter en lång period av sjukdomar. Han kan räta ut frågeteckenet till ett utropstecken efter världsårsbästat 3.32,38 på 1500 meter. Han gav dessutom tummen upp till start i inne-EM.

Ingebrigtsen sprang halva loppet solo och höll tempot väl när han skar mållinjen som en överlägsen vinnare.

– Det var tufft. Jag vann och ville springa så fort som möjligt. Nu ser jag fram emot EM, säger Ingebrigtsen och släppte alltså samtidigt nyheten att han kommer till Istanbul i början av mars.

Förra året satte han världsrekord med 3.30,60 vid tävlingen i Lievin. I kvällens lopp låg han under världsrekordtiden ännu vid 1000 meter.

Kramer och Montler en bit efter

På 800 meter stumnade Andreas Kramer, som fick en knuff efter hundra meter, och slutade fyra på tiden 1.47,97. Med 100 meter kvar ledde Kramer. Fransmannen Benjamin Robert, som var den som knuffade Kramer i början av loppet, vann på 1.46,78.

I längdhopp var det ungefär samma avstånd mellan Thobias Montler och suveränen Miltiadis Tentoglou. Greken vann på världsårsbästat 8,41 medan Montler på andraplatsen hade 8,06.

Femke Bol hade blickarna på sig på 400 meter efter sina 49,96 i lördags och vann på 50,22 efter att det tagit emot en aning på upploppet.

– Jag ville springa under 50 sekunder och publiken hjälpte mig mycket även om det inte gick. Det blev för tufft på slutet, säger Bol.

Det var en imponerande löpning.

– Får hon bara hålla sig frisk tror jag att världsrekordet på 49,59 kan slås, inte i år, men framöver, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Karsten Warholm fick avsluta tävlingen med 400 meter. Norrmannen vann på 45,51, en halv sekund från säsongsbästat, efter en seg avslutning.

– Jag gick ut hårt och försökte hitta min rytm och tycker att jag lyckades ganska bra, säger Warholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.