Simon Pettersson verkar ha prickat formen inför VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-besked i Växjö – personligt rekord av Simon Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

På en tävling i Växjö under fredagen fick Simon Pettersson det perfekta kvittot inför VM. Diskuskastaren tävlandes för Hässelby fick till ett kast som mätte 66,39 – nytt personligt rekord som hade räckt till en andraplats bakom Daniel Ståhl i Diamond League-finalen.

Kastet på 66,39 innebär personligt rekord med dryga halvmetern för Pettersson, som redan har en VM-biljett till Doha. Hans serie innehöll ytterligare två godkända kast över 65 meter.

– Jag har haft problem med tekniken hela sommaren även om den fysiska biten varit bra. Men de sista två veckorna har det lossnat och nu fick jag ut det på tävling också. Det var viktigt för självförtroendet, säger diskuskastaren till friidrott.se.

”Tekniken har lossnat”

Resultatet innebär en 11:e plats i världsårslistan bland kastarna som ska vara med på VM och hade räckt till en andraplats bakom Daniel Ståhl i DL-finalen i Bryssel (där Ståhls vinnarkast mätte 68,68). Dessutom placerar det Pettersson på femte plats genom tiderna bland svenskar.

Tävlingen i Växjö var Petterssons sista före VM.

Se kastet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.