Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån

Karsten Warholm långt från världsrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Karsten Warholm var på friidrottsgalan i tjeckiska Ostrava för att än en gång försöka slå Kevin Youngs världsrekord på 400 meter häck från OS 1992. Men han var inte särskilt nära, då han vann klart på 47,62.

– Det är lite förvånande, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Karsten Warholm, 24, började loppet bra, men han trippade fram till den nionde häcken och tappade därmed tempot. Då han kom i mål på 47,62 slog han ut med armarna och såg uppgiven ut.

– Det är lite förvånande. Vad är det som inte fungerar? Det tror jag han frågar sig själv just nu. Jag vet inte om han tryckte på så hårt att han kom för nära, säger Kajsa Berqvist.

47,62 är en knapp sekund från Youngs värlsrekord på 46,78. I Diamond League-galan i Stockholm tidigare i sommar sprang Warholm på 46,87.

Bergqvist tror ändå att norrmannen kan slå rekordet framöver.

– Det måste fungera perfekt. Formen har han där. Det här är en makalöst bra tid i alla sammanhang utom det här, då han var här för att slå det där världsrekordet, säger experten.

Warholm får försöka sätta nytt världsrekord minst två gånger till den här säsongen. Han ska springa på Diamond League-galan i Rom och på norska mästerskapen.

ARKIV: Warholms superlopp – näst snabbast genom tiderna (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.