Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En besviken Karsten Warholm gratulerar segraren Alison Dos Santos. Foto: TT

Warholm om VM-besvikelsen: ”Det gör ont som fan”

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholms VM slutade med en sjundeplats. Nu berättar han om besvikelsen efteråt.

– Det gör ont som fan. Det är det enda som är säkert, säger norrmannen till norska tidningen Dagbladet.

26-årige Warholm har länge varit världens bästa på sin gren, 400 meter häck. Så inför friidrotts-VM i Eugene, USA, var han föga förvånande favorittippad.

Men en skada inför mästerskapet störde världsrekordhållarens uppladdning. VM slutade i besvikelse då världsstjärnan sprang in på en sjundeplats.

– Jag gillar inte att förlora och det stör mig mycket. Det måste jag erkänna. Samtidigt är jag glad för det också, för det betyder bara att det här betyder väldigt mycket för mig. Känslorna är starka när jag vinner och de är lika starka när jag förlorar, säger han till Dagbladet.

”Samlar inte på sjundeplatser”

Han berättar för tidningen att både uppladdningen och efterspelet varit hemskt, men har varit något han bara har ”fått stå ut med”.

– Att vi kom till VM och inte blev skadade är ett plus, men samtidigt samlar jag inte på sjundeplatser.

Nu laddar Karsten Warholm upp inför friidrotts-EM i München som startar den 15 augusti. Där är han, trots sjundeplatsen i VM, fortsatt solklar favorit.

SVT sänder från mästerskapet – här finns alla hålltider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.