Wictor Petersson var långt från final i kula. Foto: TT

Wictor Petersson långt från final

Uppdaterad
Publicerad

Wictor Petersson var inte nära att ta sig till final i herrarnas kulkval. Hans 20,31 var nästan 60 centimeter från kvalgränsen.
– Han gör ett helt godkänt VM, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

– 20,31, det är bra för en debut på ett VM. Sen kände jag att jag kanske hade mer i kroppen, men det var små tekniska saker som inte stämde. Men jag känner att det kommer nästa år, säger Wictor Petterson.

I ett högkvalitativt kulkval var Wictor Pettersson inte nära att ta sig till final. Kvalgränsen var satt till 20,90, två decimeter över Peterssons personbästa från tidigare i somras.

– Det var mäktigt, skoj att vara här miljön är fantastiskt. Man får adrenalin bara av att kliva in här, säger Pettersson.

Peterssons första stöt mätte 20,31, vilket också blev hans bästa. Peterssons andra stöt var kortare och Malmökastaren valde att trampa över. När samma procedur sedan upprepade sig i den tredje och sista stöten, var Peterssons VM över för den här gången.

– En fin säsong har han haft. Han gör ett helt godkänt VM. Han hade behövt överträffa sig själv för att ta sig till final, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Tävlingen pågår och just nu har tolv stycken klarat kvalgränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer