Daniel Ståhl. Foto: Bildbyrån

Final för födelsedagsbarnet Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl är klar för diskusfinal. Detta efter en lång och spänd väntan innan kvalgrupp två hade kastat klart. ”Jag är nöjd med den här tävlingen”, säger han till SVT Sport.

Det var kastet på 62,66 som tog honom hela vägen till final.

– Jag är nöjd med den här tävlingen, jag knäpper en del grabbar som jag gjort tidigare i sommar. Ringen var fin och jag gick verkligen in i tävlingen helt onervös, säger Ståhl efter kvalet.

Friidrotts-VM

Trots att han inte klarade kvalgränsen räckte hans placering till avancemang. Men det var en lång väntan, för dagen till ära födelsedagsbarnet, efter att ha slutat sexa i sin kvalgrupp fick han spänt vänta på att den andra gruppen skulle kasta klart.

– Jag avvaktar och väntar, det är ett litet mirakel att jag är här i dag, har haft lite småproblem, men jag har verkligen gjort mitt bästa, så det var kul.

Vad menar du med mirakel?

– Har haft lite små viktproblem, men blivit starkare och starkare och då har inte tekniken helt hunnit med. Hade otur på lag-EM i Ryssland. Men jag är skitglad, detta är mycket bättre än alla lag-EM jag gjort, säger han.

Andra svensken Axel Härstedt stannade på 60,52 och missar lördagens final.

Se kastet och intervjun med Daniel Ståhl ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet