Regn ändrade frisbee-planer

Uppdaterad
Publicerad

På grund av hala gräsmattor fick utövarna av frisbee-fristil flytta in i Erikslundshallen där man fick kraftiga flashback från skolgymnastiken. Vi fick också se ett tronskifte när det gäller segrare.

Mike Beckman och Andreas Järderyd, föll på målsnöret i Halmstad förra året mot dominanterna Joakim Arveskär och Jan Ekman. Men i år fick team Beckman/Järderyd en skön revansch.

– Jag är verkligen jätteöverraskad, men jag tycker inte att det är orättvist på något sätt, säger Beckman.

SM-veckan sommar 2014

Att tävlingen fick flytta inomhus tror han gynnar de flesta.

– Det blir lite rättvisare utan vind.

Järderyd håller till viss del med, men det finns en annan sida av det hela.

– Vissa har ju tränat utomhus och man kan använda vinden för att få till vissa trick, säger han.

Gör allt man inte kan göra

För er där hemma som inte vet vad frisbee-fristil innebär så kan man säga att det är en sport som blandar akrobatik med konstnärlighet. Domarna är de andra deltagande i tävlingen och de ger poäng för svårighetsgrad, utförande och prestation. Sen är det heller aldrig bra att tappa frisbeen.

Tvåmannalagen dansar fram och kastar en frisbee fram och tillbaka. Dessutom gör de tricks, små volter och det mesta som man tror att man inte kan göra med en frisbee.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet