Niloofar Mosavar Rahmani svensk mästare i frisbeegolf. Foto: SVT

Tävlingsledaren la beslag på guldet

Uppdaterad
Publicerad

SM-veckan tjuvstartade under tisdagen i Norrköping med discgolf. Hemmahoppet Niloofar Mosavar Rahmani tog trots knäskada guldet. ”Det kändes förvånansvärt bra”, säger hon till SVT Sport.

Niloofar Mosavar Rahmani har över 50 SM-guld men detta var speciellt. Den rutinerade frisbeekastaren drog av korsbandet för tre månader sen och trodde inte att hon skulle kunna ställa upp.

Men hon kom till start och vann efter en 18-håls runda plus nio hål. Resultatet tio hål över par var sex kast bättre än klubbkompisen Annelie André från KFUM Norrköping.

– Det gick förvånansvärt bra. Kul att vinna på hemmaplan och särskilt eftersom jag inte trodde att jag skulle kunna tävla alls. Jag ska tävla i några andra grenar med under veckan, säger Nilofaar, som har dubbla roller då hon även jobbar som arrangör för tävlingarna, till SVT Sport.

Niloofar Mosavar Rahmani i KFUM Norrköping har kastat frisbee i 21 år. Hon är en av cirka 300 tävlande i sporten under SM-veckan i Norrköping, medan det i Sverige finns ungefär 2 000 licensierade spelare.

I morgon drar SM-veckan officiellt i gång.

Se när SVT Öst träffade Rahmani inför SM-veckan här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.