Hammarbys Alan Arslan och Örebros Maicon Tauan under dagens SM-final i futsal i Örebro. Foto: Bildbyrån

Hammarby säkrade ny futsaltitel efter straffdrama

Hammarby försvarade SM-titeln i futsal efter stor dramatik. Efter 4-4 vid full tid och 6-6 efter förlängningen vann Hammarby efter straffar.

– Jag vet knappt om matchen är avgjord ännu, säger Hammarbys målvakt Tolga Ayranci till Eurosport och ger en bra sammanfattning.

Det var ett sanslöst drama där matchens lirare fanns i förlorande Örebro. Adnan Cirak gjorde fem mål men fick inte ge klubben dess första futsalguld, där det spelats om SM-tecken sedan 1994.

– Det är så otroligt skönt. Det är så många som hatar oss. Vi har slitit och kämpat och haft flera dödsfall i våra familjer och ändå är vi här och tar hem guldet, säger Tolga Ayranci och blir stormad av segerrusiga lagkamrater.

Han räddade en stenhård straff med sidan av ansiktet, det sved till rejält, och när Peiman Pahlevan bombade in 11-9 kunde inte Örebro gå ikapp.

Direkt på slutsignal la Zlatan Ibrahimovic, delägare i Hammarby, ut en bild från finalen på sin Instagram story.

Fyra mål i förlängningen

I förlängningen sköt Özgür Yasar 5-4 för Hammarby efter 3.16 (av 2x5 minuter). Rakt framifrån drog han på ett tungt skott som Martin Herlin inte orkade hålla. Precis som tidigare i matchen kunde dock Adnan Cirak kvittera, till 5-5 mindre än minuten senare. Maicon Tauan hittade återigen fram med en fin passning.

Hammarbys målvakt Tolga Tolga Ayranci drog iväg en utspark och satte 6-5 i tomt mål i början av den andra förlängningsfemman och visade attityd i firandet. Återigen kvitterade Cirak med sitt femte mål då han prickade in 6-6 via ett precisionsskott vid stolpen och ställde sig sedan och kaxade mot den liggande målvakten Tolga Ayranci och fick syna ett gult kort.

Två mål i slutminuten av ordinarie tid

Slutminuten blev kulmen av dramatiska slutminuter. Med 44 sekunder kvar såg Ljeutrim Makolli ut att ha avgjort för Hammarby när han direktsköt 4-3 med ett lågt skott mellan målvakten, detta i sin första match sedan 24 januari.

Men med 25 sekunder kvar höll sig matchens spelare Adnan Cirak återigen framm och kunde trycka in 4-4 för Örebro från nära håll. Det gick 19 sekunder mellan målen.

Det gick dock ännu kortare tid mellan 2-3 och 3-3.

Adnan Cirak hade ett friläge att sätta 3-2 för Örebro men Hammarbys målvakt Tolga Ayranci räddade. Med 3.21 kvar stötte Hammarby högt och Peiman Pahlevan fintade sig fram och krutade elegant in 3-2 för Hammarby.

Det gick bara 14 sekunder innan Adnan Cirak höll sig framme och tåade in 3-3 för Örebro efter en lång öppnande passning från Maicon Tauan.

Örebro ledde med 2-0 efter den första halvleken i Gamla idrottshuset i Örebro. Men Özgür Yasar reducerade till 2-1 nästan direkt efter pausen.

Med sju minuter kvar av 20-minutershalvleken kom Hammarby i en snabb omställning och bollen spelades in i Örebros straffområde där Adnan Cirak, som gjorde 2-0-målet, kastade sig fram och olyckligt styrde in 2-2 i eget mål.