• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här är målet som Susan Kiryo skickade in till Neymars tävling. Foto: Skärmdump/Bildbyrån

Svenskan la ut sitt mål – ska spela med Neymar

Uppdaterad
Publicerad

För ett tag sedan såg landslagsspelaren i futsal, Susan Kiryo, storstjärnans Neymars inlägg på Instagram om en tävling där man skulle lägga ut sina bästa tricks.

Nu har drömmen blivit sann och om några månader får hon träffa stjärnan i Brasilien – men det är inte hennes idol som hon träffar.

– Om jag ska vara helt ärlig så är min idol är Zlatan.

Susan Kiryo skickade ut två klipp i sitt flöde och gjorde vad som krävdes för att vara med i tävlingen – nu några månader senare presenterades vinnarna och där var Susan Kiryos namn högst upp i toppen.

– Det är obeskrivligt och sjukt häftigt. När jag gick med i den här tävlingen trodde jag aldrig att jag skulle komma ut som etta. Jag tänkte jag chansar och la ut två klipp.

– Ett av klippen var med damlandslaget där vi möter Nordirland och jag fintar bort två försvarare plus målvakt och gör mål. Sen det andra var en hörnvariant som jag hittade på mot Djurgården där vi gör mål.

”Få människor får vara med om det”

Tillsammans med fem andra ska hon nu till Sao Paulo i december där hon ska få spela en streetmatch och träffa Neymar.

– Att få träffa Neymar är det stora. Han har varit topp tre i hela världen i hur många år som helst. Att få den möjligheten att träffa honom så här exklusivt, det är det få människor som får vara med om.

Är det din favoritspelare?

– Om jag ska vara helt ärlig så är min idol är Zlatan. Min dröm sedan jag var liten var att vara på fotbollsgalan bredvid Zlatan. Men det är nog det enda som kan slå det här.

– Men det här är fortfarande sjukt häftigt, det är som att träffa Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo eller Messi. Det är verkligen en av de största jag kommer att få träffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.