Sverige tog en trippel första gången Tjejmilen räknades in i Finnkampen 2021. Segraren Meraf Bahta och Sara Lahti väntar in trean Carolina Wikström. Foto: TT

Tjejmilen blir en del av Finnkampen – där gången också räknas in

Uppdaterad
Publicerad

Till Finnkampen i höst kommer damernas 10 000 meter att flyttas ut på gatorna. I stället för att springa 25 varv på Stockholms stadion får landskampsdeltagarna möta motstånd från 16 000 andra i Tjejmilen. Även gångarna bjuds in till den totala Finnkampen. 

– Nu blir det äntligen verklighet, säger Perseus Karlström.

Poängen från Tjejmilen kommer att räknas in i Finnkampen, ett upplägg som prövades första gången 2021 med lyckat resultat.

– Det blir den perfekta friidrottshelgen för alla som har vägarna förbi Stockholm och det är jättekul att Finnkampen återigen kommer ut på gatorna, säger projektledaren för Finnkampen Magnus Malmsborg till Marathon.se.

Karlström: ”Nu blir det äntligen verklighet”

Från att ha varit en landskamp vid sidan av kommer gången att för första gången räknas in i den totala Finnkampen, något som gångarna längtat efter.

– Nu blir det äntligen verklighet vilket betyder att även gång kommer att få den uppmärksamhet som grenen är värd, säger stjärnan Perseus Karlström till Finnkampen.se.

Han har 14 starter i Finnkampen med tio segrar genom åren.

Finnkampen avgörs lördagen 2 september 16.00-19.30 och söndagen 3 september 13.00-16.30 och sänds i SVT.

Programmet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.