Webb Simpson på 16:e hålet på Augusta Foto: Bildbyrån

Masters 2020 skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet om att tävlingarna på PGA-touren skjuts upp. I dag bekräftar arrangören att även US Masters följer efter, det meddelades i dag genom ordföranden för den klassiska Augusta-banan, Fred Ridley.

– Vi inser att detta beslut påverkar många människor. Ert tålamod medan vi gör vårt bästa att effektivt kommunicera händelseförloppet är uppskattat, skriver Ridley i ett uttalande.

Efter beskedet i går om uppskjutna tävlingar på PGA Touren höll väntade golfentusiaster spänt på besked kring klassiska Masters på Augusta. I dag meddelar Fred Ridley, ordförande på Augusta att tävlingen läggs på is. Någon nytt datum nämns inte i pressutskicket som nådde golfvärlden i dag.

”Med tanke på den senaste informationen och expertanalyser har vi taget beslutet att skjuta upp Mastersturneringen. I slutändan var det hälsan och välmåendet hos alla som har med evenemanget att göra som ledde oss till beslutet. Vi hoppas att uppskjutningen sätter oss i bästa möjliga position att säkert arrangera Mastersturneringen vid ett senare datum.”, skriver Fred Ridley i pressmeddelande.

US Masters är en av de mest traditionstyngda tävlingar i golfvärlden och har arrangerats varje år sedan 1934 med undantag för 1943-45 med anledning av andra världskriget. Regerande mästare är Tiger Woods som i fjol hämtade hem sin femte gröna kavaj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet