Nelly Korda med OS-guldet i Tokyo. Foto: Bildbyrån

23-åriga OS-mästaren drabbad av blodpropp

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren Nelly Korda återhämtar sig efter en blodpropp i fredags.

”Det kändes som om armen svällde”, skriver blott 23-åriga Korda på Twitter.

Amerikanskan var på ett reklamuppdrag och ett fotojobb i Ponte Vedra Beach, Florida, i fredags när hon fick känningar i den ena armen.

”Efter ett normalt morgonpass kändes det som om armen svällde. Efter råd från min läkare uppsökte jag ett akutrum som en säkerhetsåtgärd och då upptäcktes en blodpropp”, skriver Korda på Twitter.

LPGA-touren

Korda befinner sig nu i hemmet och får behandling och återhämtar sig.

”Hoppas snabbt vara tillbaka”

”Jag kommer att berätta mer om min status när det finns mer information. Jag hoppas att snabbt vara tillbaka”, fortsätter världstvåan Korda som vann OS-turneringen i Tokyo i somras. Hon var dessutom rankad etta större delen av förra året.

Hon är anmäld till en LPGA-tävling utanför San Diego den här veckan, vilket kan anses uteslutet. Årets första major, Rancho Mirage i Kalifornien, inleds 31 mars. 

Korda är en framgångsrik idrottsfamilj. Pappa Petr, född i dåvarande Tjeckoslovaken, vann Australian Open 1998, ett halvår innan Nelly föddes. Systern Jessica är också proffsgolfare med sex titlar på WTA-touren. Lillebror Sebastian är en tennisspelare på högsta nivå och pressade Rafael Nadal hårt i lördags i första omgången i Indian Wells. Nadal vann holmgången med 6-2,1-6,7-6(7-3).

2004 drabbades den svenska golfstjärnan Sophie Gustafson, då 30 år, av flera blodproppar och medicinerades i ett halvår – då hon övervägade att lägga av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet