Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åbergs nya besked: Knät är bra Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ludvig Åberg: Knät är bra och jag är taggad att spela

Uppdaterad
Publicerad

Svenske världssexan Ludvig Åberg drog sig ur förra veckans PGA-tourtävling på grund av knäkänningar men lovade idag att knät inte är något som ska hindra honom från att prestera på PGA-mästerskapet som inleds imorgon.

– Knäet är bra, det var mer en säkerhetsåtgärd att jag inte spelade förra veckan, säger Åberg.

– Jag har pratat med mina läkare och jag litar på dem. Det besvärar mig inte alls den här veckan och jag ser fram emot att spela, säger Åberg som ändå erkänner att han bär ett skydd kring knäet som en försiktighetsåtgärd.

Förväntningarna på Åberg efter andraplatsen på The Masters i april är skyhöga. Det förstår svensken men det är inget som gör det svårare, snarare tvärtom.

– Det är nervigt och pirrigt, att spela en tävling oavsett vilken nivå det är på, så det kommer alltid kittla lite när man slår ut på första tee. Nervositeten, jag gillar den. Det betyder att jag bryr mig om det, säger Åberg

Som ny på touren har inte Åberg någon egen erfarenhet av veckans bana Valhalla men hans caddie Joe Skovron har kunnat ge mycket råd. Skovron bar bagen till Rickie Fowler som placerade sig högt när PGA-mästerskapet avgjordes här på Valhalla 2014.

Det är inte bara Åberg som svenska golf-fans kan hoppas på den här veckan. Hela sju blågula spelare kommer till start. Dessutom har det anslutit en del svenska coacher till Valhalla.

– Tror inte jag pratat så mycket svenska på en tävling här borta. Kul att få se lite välkända ansikten. Jag ska spela in med Vincent (Norrman) och Sebastian (Söderberg) imorgon.

– Men framför allt talar det väl ganska mycket om var svensk herrgolf är på väg tror jag, säger Åberg om det stora blågula sällskapet i tävlingen.

Tim Widing, Jesper Svensson, Alexander Björk, Alex Norén, Vincent Norrman, Sebastian Söderberg och Ludvig Åberg spelar majortävlingen i Kentucky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.